21. november 2017
KANTORISSIMO - i Nesodden kirke onsdag 29. november kl 19.30

Kommende Kantorissimo-konserter i Nesodden kirke:
-Onsdag 29. november kl. 19.30:
Klanger fra kontinentet
-Torsdag 14. desember 2017 kl. 19.30:
Den fagreste rosa
-Lørdag 6. januar 2018 kl. 18:

Kommende Kantorissimo-konserter i Nesodden kirke:

Onsdag 29. november kl. 19.30:
Ketil Haugsand, cembalo
Ingeborg Christophersen, blokkfløyter
Gunnar Hauge, barokkcello

Norges kanskje mest internasjonalt kjente tidligmusikkutøver, Ketil Haugsand, kommer tilbake til gamle hjemtrakter når han gjester Nesodden. Med seg har han et knippe av sine favorittverker av tyske og franske barokkmestre, som blir fremført på et utsøkt cembalo. Det blir verker for solo cembalo av Bach og Rameau, samt kammermusikk av Barrière, Boismortier, Philidor og Telemann.

Torsdag 14. desember 2017 kl. 19.30:
Den fagreste rosa
Folkemusikerne Knut Hamre, John Ole Morken og Lajla Storli på hardingfele, fele, sang og gitar

Det blir julekonsert i Kantorissimo med norske folketoner. Knut Hamre er en av våre aller fremste spelemenn på hardingfele - ingen har vunnet landskappleiken flere ganger enn han, og få folkemusikkutøvere er mer anerkjente i utlandet. Med seg har han folkemusikerne John Ole Morken og Lajla Storli, som begge musiserer på hardingfele, fele, sang og gitar. Musikken er melankolsk og meditativ. Denne kvelden kan publikum senke skuldrene i en travel førjulstid og kjenne på musikkens magiske energi. Konserten vil bestå av tradisjonell felemusikk på fele/hardingfele, julesalmer og ukjente perler av norske julesanger.

Lørdag 6. januar 2018 kl. 18:
– Draumkvedet og sanger ved solnedgang og soloppgang
Mari Askvik, mezzo-sopran
Jon Brodal, hardingfele
Ingeborg Christophersen, sjøfløyte, blokkfløyter og orgel

I den mystiske middelalderballaden Draumkvedet møter vi Olav Åsteson som faller i søvn julaften og våkner på trettende dag, 6.januar. Når han våkner, går han rett til kirken og forteller menigheten om hvordan han i drømme har reist til himmelriket. I mange av våre religiøse folketoner og salmer er kvelden og morgenen symbol på slutten på det jordlige liv og starten på det evige. Sangene forteller oss at på samme måte som solen går ned, skal også livet ta slutt før det står opp igjen til en ny dag. I denne konserten vil vi fremføre Draumkvedet satt sammen med noen av de vakre religiøse salmene og søvndyssende bånsullene vi har i vår sangskatt. Vi vil at dette skal være en konsert som inspirerer til fremtidshåp og glede.

Entré 150, barn og unge opp til 18 år gratis. Vipps, kort eller kontant, billettsalg ved døren – ingen forhåndsbestilling.

Konsertserien er støttet av: Norsk kulturråd, Opplysningsvesenets fond, Nesodden kommune og Nesodden kirkelige fellesråd.

Vil du få informasjon om kommende Kantorissimo-konserter, eller har du skrevet deg på listen uten å motta mailer? Send en mail til
post@ingeborgchristophersen.com

KANTORISSIMO - i Nesodden kirke onsdag 29. november kl 19.30

Kommende Kantorissimo-konserter i Nesodden kirke:
-Onsdag 29. november kl. 19.30:
Klanger fra kontinentet
-Torsdag 14. desember 2017 kl. 19.30:
Den fagreste rosa
-Lørdag 6. januar 2018 kl. 18:

Kommende Kantorissimo-konserter i Nesodden kirke:

Onsdag 29. november kl. 19.30:
Ketil Haugsand, cembalo