25. mars 2017
  |  Logg inn
Bryllupsmusikk på Nesodden

10 bryllupsmarsjer presentert av tidligere kantor Torkil Olav Baden som har spilt inn noen eksempler på inngangs- og utgangsmusikk til bryllup.

Norsk folkemusikk:
Brureslått fra Øre på Nordmøre, arr H. Sommerro
Bruremarsj fra Seljord i Telemark, arr Aarsnes
Gammel-Sjugurmarsjen fra Gudbransdalen, arr. T. Baden

Norske:
Purpose av Rikard Nordraak, fra ”Maria Stuart”
Bruremarsj av J.M Førde, arr. T. Baden

Tyske:
Bryllupsmarsj av Felix Mendelsson, fra En midtsommernattsdrøm.
Brudemarsj av Richard Wagner, fra Lohengrin

Engelske:
The Prince of Denmarks March av Jeremiah Clarke
Trumpet Tune av Henry Purcell
Land of Hope and Glory (Pomp and Circumstances) av Edward Elgar

Lenker: Kvindelige Studenters Sangforening

Lytt til bryllupsmarsjene

Bryllup i kirken

Nyttig å vite før dere skal vies i kirken

- se informasjonen fra vigselskveld 9.3.2017.

Gratulerer med valget om å inngå ekteskap! Har dere bestemt dere for når og hvor?
Kontakt Kirkesenteret ved Christine Tellefsen (tlf 66 96 58 20 mellom kl 12 og 15 eller kirken@nesodden.kirken.no for å avtale tid og sted. Lørdager har vi mulighet til 3 vielser: kl 12.00, 13.30, 14.45 eller 16.00. Det er da beregnet at vielsen gjennomføres innenfor 30 minutter, slik at kirken og kirkebakken kan være klar til en ny vielse i sommerhalvåret hvor pågangen er stor.

I forbindelse med bryllupet er det mange ting som skal ordnes, arrangeres og avtales for at alt skal bli slik dere ønsker det på den store dagen.

PS: Det er også mulig å be en av våre prester holde vigsel ute på feks Hellviktangen eller Steilene ..... Ta kontakt med kirkesenteret i god tid!

VELSIGNELSE i kirken av inngått borgerlig ekteskap:  Må bookes som vielse.

Våre prester vil også vie par av sammen kjønn etter ny litturgi vedtatt av Kirkemøtet i januar 2017.

Papirene må være i orden.
Lover og regler for ekteskapsinngåelse må følges, og det er lurt å være ute i god tid med papirarbeidet. Papirene får dere ved å henvende dere til Folkeregisteret eller på www.kirken.no. Det er Folkeregisteret som er prøvingsinstans uansett om vielsen foregår i kirken eller annet sted. Godkjente papirer fra Folkeregisteret er gyldig i 4 mnd. Skjemaene som skal fylles ut finner dere her: http://www.skatteetaten.no/no/Alt-om/Folkeregistrering/Ekteskap/

Vielsessamtalen - møte med presten.
En samtale med presten som skal vie dere hører med til forberedelsene av det som skal skje i kirken. Dere blir da bedre kjent med presten og dere får anledning til å gå igjennom vielsesritualet og dere kan stille de spørsmålene dere ønsker.

Organisten - en viktig medspiller.
Vi kan vanskelig tenke oss en vielse uten musikk; uten vakre toner som tilfører seremonien både høytid og stemning. For at organisten skal være godt forberedt er det viktig at han/hun får vite hvilke musikkstykker dere ønsker å bruke minst 3 uker før vielsen. Bryllupsmusikk 2013.pdf

Program for vielsen

Mal for program og forsalg til musikk og salmer: Brudemarsjer, salmer, program 2014.pdf

Hva med andre innslag under vielsen?
Mange brudepar ønsker spesielle innslag under vielsesseremonien. Kanskje har dere en venn som er flink til å synge, spille eller lese dikt, og som dere gjerne vil skal løfte dagen ytterligere?

Salmer.
Vanligvis synges det to eller tre salmer under en vielse. Dere står fritt til å velge salmer fra Norsk Salmebok 2013. Både presten og organisten kan være behjelpelige med å velge salmer, samt inn- og utgangsmusikk.

Pynting i kirken.
Alle kirkene på Nesodden er vakre i seg selv på hver sin måte. Mange ønsker likevel å pynte litt ekstra med blomster eller annet, noe dere gjerne må gjøre. Kirken vil bli låst opp en time før vielsen starter.

Tekstlesing.
Det er fint om forloverne leser bibeltekstene under vielsen. De tekstene dere kan velge mellom finner dere på www.kirken.no (se Relaterte lenker nederst på siden).

Fotografering og filming i kirken.
Video kan brukes på en diskret måte. Fotografering er kun tillatt under inn- og utgangsmarsjen og under salmesangen.

Priser.
Ingen kostnader belastes for beboere i Nesodden kommune. Hvis ingen av dere har folkeregistrert adresse på Nesodden vil man bli belastet for leie av kirke inkl. kirketjener og organist (kr 4.000,-), samt for prest (kr 2.400,-). Dette gjelder også dersom dere bor på Nesodden, men ikke er medlem i Den Norske kirke.

Mer informasjon.
Kontakt oss på Kirkesenteret, tlf 66 96 58 20 hver dag kl 12.00-15.00. Eller finn mer informasjon om vielse i Den Norske Kirke på www.kirken.no,

Skjema med informasjon om paret sendes når dato er avtalt.

Bilder av kirkene
Av og til får vi spørsmål fra parene om vi har noen bilder av kirkene som kan brukes på program og/eller invitasjonen.
Her er noen bilder med høy oppløsning. Se også foto på vår Facebookside FOLKEKIRKEN PÅ NESODDEN

Lykke til med forberedelsene til bryllupet!